Tuesday, December 13, 2011

Simple Breakfast....Burger jer...


Assalamualaikum....burger ni breakfast pagi semalam sbgai mmenuhi request dr anak2....kalau buat burger sendiri sebenarnya lagi puas hati kan....Liza guna semua yg ready made jer....tp kan modalnya tak de la mahal sgt kalau nk bandingkan dgn yg beli....bayangkan masa kat Sarawak hari tu burger biasa tanpa cheese harga dia RM3.80....mmg boleh koyak poket kalau semua nk mkn burger...dgn harga semahal tu bg Liza baik la mkn benda yg lbh mengenyangkan....lg berbaloi kan.....

Tak payah resepi la yer sbb Liza guna yg ready made jer...roti burger gardenia n daging burger Ramly...tambahkan timun, tomato dan kobis hiris..pastu ltk cheese dan sos cili n mayonis....dah siap...


                  Sape nak, angkat tangan....oopppppssss dah habis rupanya.....kuikuikui

15 comments:

quinnie said...

salam dan selamat pagi liza....wah mahalnya rega burger kat sana...baik terus makan burger mcd cam gitu...hahahha...buat sendiri jugak jimat kan...lama betul tak makan burger....sejuk2 ni makan apa pun sedap..kekeke

Tina Othman said...

alahai sedapnya, selalu beli je burger ni klu malas masak dinner, buat sendiri lg jimat kan tapi klu dah dasar pemalas hehe tak boleh nak buat apa lah =)

I'm Cida- This Is My Photo Blog said...

betul la..kalo ramai, berbaloi buat sendiri...
tp kami cuma ber2...masak sendiri atau beli, lebih kurang je kosnya...
terliur tgk burger ngan sos melelh gitu!!!

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

terlioq sedapnyer daging burger ramly tue

CT Delima said...

AS'salam Liza

Ni bukan menu simple dah ni. Kalau makan seketul mahu lunch k.ct dah tak jamah nasi dah..hehehe.

Memang betul kan Liza, sekarang bugger macam dah naik harga tau. ada sekali kak ct beli bugger simple tu taklah sangat okey2 jer satu jer dah RM2.90 kalau macam k.ct ni 6 orang dah berapa. beli roti buat sendiri puas kot..hehehe

ilahjy said...

adoiii yg meleleh tu buat kita terliur tuuuu hehehe

Liza said...

salam Q...tu la kan, mahal bebenor...

Liza said...

tina...kalau dah mals tu xdapek den nak nolong....hiihihhi

Liza said...

Cida....sajer jer buat sos meleleh tu...hiihhihi

Liza said...

Ayu...mmg Liza selalu buat burger guna dgg ramly....syiokkkk

Liza said...

wslm kak ct...skrg harga brg semua dah naik kan...kalau semua nak beli jer, mmg botak la....hihihi

Liza said...

kak ilah....jgn sampai meleleh air liur sudah la yer.....ekekekekkee

Kakzakie said...

Dah habis baru nak offer ye:) hm... bukan simple tapi rajin sebab ada macam-macam tersumbat dlm burger tu.

Paty's Kitchen - Cook with passion. said...

WAH.....AKAK BARU BUAT SLOOPY JOES UNTUK DINNER SEMALAM...SEMUA UDAH SAKIT TEKAK TAK NAK NASI AKAK PUN BUAT BURGER...KADANG2 MAKANAN OM PUTIH NI SEDAP JUGA

ayat power said...

roti burger gardenia tu beli kat mana

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...