Thursday, December 29, 2011

Sandwic Double Decker....


Assalamualaikum dan salam manis buat kengkawan semua....ari ni terlintasnk buat sandwic double2ni oz dok pikir nk bg anak2 lebihkan makan sayur...kalau buat sandwic biasa tu kan sayur sikit jer, bila buat cmni, diorg mmg xde choice la......hihihihi

Nak buatnya senang jer, cuma kena buat coleslaw dulu...act anak2 Liza mmg suka mkn coleslaw, so mmg kena dgn selera diorg la buat sandwic cmni..nasib baik jugak kan...hihihi

Macam ni jer cara buat dia...

SANDWIC DOUBLE DECKER

Bhn2:

3 keping roti sandwic - potong kulit tepi
1 keping meatloaf - Liza guna ayamas (rebus sekejap)
Sedikit coleslaw
1 keping keju cheddar
Cili sos, mayonis


- ambil sekeping roti, letak meatloaf diatasnya
- letakkan pula keju diatasnya dan bbh cili sos dan mayonis
- ambil sekeping lagi roti dan tindan diatasnya.
- letak pula coleslaw dan roti sekeping lg.
- dah siap...



                               Taraaaa...dah pun siap, moh kita mkn....Bismillah


12 comments:

Paty's Kitchen - Cook with passion. said...

Ini sudah hebat...so pagi ni breakfast om putih ya...akak tak dapat naik double decker...makan double decker Liza cukup la...anak-anak akak memang berantu kalau menu macam ni...kejap aje licin pinggan

Zaliedana said...

Kak kiza,kalo gini sy pon suka kak,bkn ank2 akak jer nih,fuhh nmpk sedap..Menu yg sihat nih,hehe..

Liza said...

meh la kak, join kitaorg bekpes sekali...hihihii
anak2 liza pun sama kak, siap cop lagi...tkt habis..

Liza said...

ct..sama la ngan akak, ckp jer anak2 yg suka padahal umi dia yg lebih...hahahaha

izahdaut said...

bismillahirrohmanirrahim..
aik mana rotinya kak? hehe.. saya sukee sangat roti ada sayur2 gini. tapi kalau buat sah2 member2 kat rumah ni semua buang sayur. haishh. jadi saya soran jela yg makan. hehe

Ucu Faridah said...

bersesuaianlah dgn waktu ni liza buat naya kat ucu...sampai hati tau. ucu blm sarapan lagi ni, terpaksa sarapan air liur tengok d/decker ni....

Liza said...

izah...nah amik roti ni, nnt makan ngan hero2 izah kat umah tu tau...jgn mkn srg2 pulak...

Liza said...

alaaa ciannya ucu...jgn la dok telan ayaq liuq jer, mai sini kita pakat2 mkn meh...ada lg belen ni...

cik cek said...

Wow...ada double decker sandwic kat sini...dok mengadap tv...sekali ngap2 terus abis ni Liza...emmmmkenyang dah...:)

Sue @ Nenie said...

Salam Kak Liza...bagusss idea buh coslow dalam sanwich...mesti sedap ni....Nampak macam simple tapi dah dapat saya bayangkan gabungan rasa mayonis dan meatloaf tu....Nyum nyum nyum....

Liza said...

kak cek..betul tu, sekali hadap mmg xsedar pinggan dah licin...hahahaha

Liza said...

sue...mmg best ni, anak2 akak siap mintak buatkan lg...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...