Thursday, November 3, 2011

Sandwic Salad Ayam Rangup...


Assalamualaikum dan selamat pagi....pekabar hari ni? semoga ceria2 selalu..hari ni tak dan nak pot pet pot pet yer, tuan umah bz sikit..tp sebelum tu jom kita layan resepi yg biasa Liza buat guna lebihan ayam grg dr KFC atau Marrybrown...jommmm




RESEPI SANDWIC SALAD AYAM RANGUP

Bhn2:

Roti
Lebihan ayam grg / sosej / dgg burger - potong kecil
Timun - potong dadu
Tomato - potong dadu
Salad - hiris nipis
Mayonis
Cheddar cheese
Cili sos
Breadcrumb
Telur - dipukul sedikit
Minyak

- campur dgg ayam, timun,tomato dan salad bersama mayonis.
- gaul sebati, letakkan atas sekeping roti dan letak cheese dan cili sos di atasnya.
- lapik dgn sekeping roti lagi.
- celup roti ke dlm telur dan golek pula ke dlm breadcrumb.
- grg dlm minyak yg panas
- bila nmpk dh garing , angkat.
- sedap dimakan panas2..



16 comments:

E-na Lovely Kitchen said...

E-na pun breakfast roti juga pagi ni tapi xdelah ayam kepc kat jepun...huhuuu cer anto sekeping...windunya nk mkn KFC...

iva said...

wow ni sesuai utk lunch time bile saya selalu takde idea nak masak ape!

CT Delima said...

As'salam Liza

Pandai betul mereka cipta lebihan ayam tu ya. Memang betul kan jangan suka membazir apa yang ada kita cari resipi dan boleh buat macam Liza ni sandwitc salad ni..sedap pulak tgk pagi2 :D

JaSSNaNi said...

assalamualaikum liza... nyum nyum.. nani pun suka makan sandwich rangup tu.. lagi2 kalau ade cheese.. nyummyyy memang sedap.. kan..

Diana @ Melley Mey said...

wah sedapnyaa... bf gini mmg best... anak2 diana mmg suka makan kalau buat sandwich mcm nie.. sedap sgt

rahel said...

Liza
memang sesuai betul wat sarapan ni..lagi2 klu masih panas2...hum..sedap n lemak rasanya.

Yana Shaiful said...

sedapnya..yana suka jgk mkn roti cani..sesuai bekpes or mkn petang..best :=)

Nurul said...

K Liza,
sedappnya sandwich cam ni... Rangup lagi tu...:)

Liza said...

ciannya ena...Liza ingat kfc ada kat semua negara...

Liza said...

Iva...mmg roti ni mengenyangkan, sesuai utk aneka acara....hihihi

Liza said...

Salam ct...sandwic ni mmg sodap bangat..utk lunch pun ok maa...hihihi

Liza said...

diana...mmg roti ni sesuai sgt, bila2 masa ajer blh mkn...anak2 Liza pun suka..

Liza said...

nani...yummmyyyy...

Liza said...

mmg best ni rahel...simple tp mengenyangkan..tu yg penting...hihihi

Liza said...

mmg sedap pun yana...anak suka, ibuuu setuju...ekekekeke

Liza said...

masa makn tu yg best kan nurul, bunyi tu yg menggoda....hihihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...