Monday, January 30, 2012

Sandwic Pizza....


Assalamualaikum dan salam manis buat semua kengkawan....bila dah mula sekolah ni bermakna bermula jugalah aktiviti yg kelam kabut kan...hihihihi

Mgkn ramai yg dah pernah buat sandwic pizza ni kan...act kan, idea ni anak2 Liza yg bagi...kalau dulu2 Liza biasa buat inti tuna jer, tp one day, diaorg suruh Liza try buat inti pizza pulak....hhmmm good idea kan...lepas Liza buat tu sampai sekarang pun,ni la sandwic peberet diaorg...bila ada lebih kuah spagetti tu, diaorg akan mintak Liza buatkan sandwic ni la....senang dan cepat...." anak suka, ibu setuju"....hihihhii

RESEPI SANDWIC PIZZA


Bhn2:

Roti sandwic secukupnya
Sos pizza / spagetti
Cheddar cheese
Sosej - direbus dan dipotong nipis



- ambil sekeping roti, sapu sos pizza diatasnya, letakkan sosej yg dipotong nipis.
- letak sekeping cheddar cheese di atas roti td.
- ambil sekeping lg roti dan letakkan di atasnya.
- letakkan roti dalam sandwic maker dan tunggu roti masak.
- taraaaa dah pun siap...



Kadang2 idea anak2 ni boleh guna pakai jugak kan...bg Liza sandwic ni mmg sedap sbb rangup kat luar..bila gigit tu terasa cheese yg mencair....perggghhh mmg sedap la...so, bg sesape yg nk mkn pizza segera tu, blh la cuba buat sandwic ni....gerenti tak rugi...






12 comments:

ieja amieja said...

salam kak..

ni yg best bertandang blok akk..leh dapat resipi lg..hihi.nak cuba jgk lah nnt..

Masya said...

malam tadi baru buat sandwich sardin.. x pernah buat lagi sandwich pizza boleh cuba nnt

IZA AKMA said...

Assalam,
wahh idea yg menarik..tulah anak2 sekarang dah pandai bg idea..yg kekadang tu tak pernah terfikir oleh kita yg selalu masuk dapur ni kan Liza. Bila senang boleh cuba gak resepi yg senang nih..

owh ya liza, iza nak bagitau kalau lah liza nak cuba kek pisang prune tu kan, kuantiti brown sugar tu ade pembetulan sikit bukan 200 tp 100gm..iza dh betulkan kat posting..

HALAMANKU said...

kak liza.. wah kreatif tu.. selalu wat sardin sandwich jek.. blh try mesti sedap lelagi ader chheese dalam tu nyum2

Qhaifa Nur said...

semalam makan sandwic sardin...

menarik resepi nih..

Kakzakie said...

Buat macam ini bekal anak ke sekolah pun mudah kan Liz...

tun_telani said...

salam kak liza.. apa sahaja yg ada nama pizza2 tu mmg kompom laku dgn cepatnya. lg2 ada cheese yg cair tu. fuhh.. mesti berebut-rebut nih.

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

yang menu ni cheq x jakun dah sebab dah biasa buat...sedap kan simple jer

Liza said...

wslam ieja...thnx yer sudi singgah kat dapur akak ni..

Liza said...

masya...nnt jgn lupa try yer, mst xnyesal punya...

Liza said...

wslam iza...betul tu, idea anak2 kita blh guna pakai sbb diaorg yg nk mkn kan...hihihi

Zaliedana said...

Assalam kak liza,sy selalu nk cepat n kalo da lbh kuah spaghetti mmg wat gini juga,tapi xla kapit lak maker,just letak atas roti sekeping2,pastu ltk cis n bako lam oven jerk,mmg best kan..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...