Friday, January 27, 2012

Roti Goreng Telur Nutella....


Assalamualaikum dan salam sayang semua...alhamdulillah berjumpa lagi kita di hari Jumaat yg mulia ni....hari ni bekpes simple jer, cepat dan yg penting anak2 suka...kdg2 Liza grg roti ni simple jer, celup telur n grg, tp kdg2 anak2 request nk yg ada filling kat dalam tu....

Filling tu blh pelbagaikan ikut selera masing2, kadang2 Liza letak jem n kaya....mngkn nnt nk try letak inti kacang merah pulak...nk tgk cmner rasa dia...


Bhn2 yg diperlukan pun senang, anak2 pun blh buat roti ni...

Roti secukupnya
Telur - dikocok sikit
Sdkt minyak
Filling kegemaran - nutella/ kaya/ jem atau lain2 ikut selera

- ambil sekeping roti dan sapu filling kat atas roti tu.
- ambil sekeping lg roti dan letak atas roti td.
- potong dua roti tu.
- celup roti td kat dlm telur dan grg hingga kuning kedua belah roti
- Liza grg guna pan non stick, jd Liza guna minyak sikit jer..







10 comments:

tun_telani said...

salam kak liza ^^
roti telur pun letak jem je.. tun biasa makan ngan sos cili je. dh lama x makan roti celup telur.

Liza said...

wslam tun...act ape2 pun ikut selera kan..tp akak xpernah lg cicah sos cili, mst best kan...

ady said...

as-sala Kak LIza
good idea..selalunye celup telur aje tak letak apa2 jem..

Masya said...

suami kt pun suke buat macam ni.. tp dia tak ltk nutellah.. dgn telur jer.. janji suami yg msk semua pun sedappp ;p

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

simple but oishii
rajinnnn

Liza said...

wslam ady...bila selalu sgt masak ni kdg2 buntu kan, so kena lah cari idea2 baru..

Liza said...

wahhh masya...untungnya dia cik somi yg masakkan....kita goyang perut je la kan...hihihii

Liza said...

xde la rajin pun ayu, ikut selera anak2 jer...yg penting diaorg suka...

cik cek said...

Ringkas dan sedap...nak sekepinggg...:)

mala said...

boleh buat untuk bekal anak sekolah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...