Tuesday, January 17, 2012

Roti Paratha Tempek Telur....

Assalamualaikm dan salam sayang semua....sebenarnya Liza sajer jer masak kari dgg tu bnyak, dok pikir nk pekena ngan roti jala...last2 angin M dtg satu badan, tu yg mkn ngan paratha je ni, senangkan...hihihhihi


Walaupun simple, tp roti ni mmg sedap...nmpak tak telur kat dalam tu...alaaa lupa nak snap gmbr teluq la pulak....semua org tau buat kan, senang jer...mula2 masak roti paratha, angkat..lepas tu pecahkan telur, letak bawang, sikit garam dan lada sulah dan kocok sikit, grg telur ala2 telur dadar, pastu amik paratha td letak atas telur yg tgh digrg...dah pun siap...kalau nk letak cili hiris  pun boleh bah....no problem....hihihihi



Taraaaa....dah pun siap roti paratha tempek telur mkn ngan kari dgg.....eeemmmmmm sedap...






11 comments:

Kama Azura bt Sakimin said...

Assalamualaikum Liza...
wallah...pagi2 dah Roti Paratha Tempek Telur...mantap tu...sedapnya

tun_telani said...

morning!! tun pun suka mkn roti paratha instant ni. sedap! sbb setakat ni tun fail lagi wat roti canai, dr makan roti canai keras kejung buatan sendiri, baik beli yg paratha ni. hihi

Paty's Kitchen - Cook with passion. said...

Salam Liza..wah..pagi2 dah menebar roti....sedap..cicah kari semalam ya

izahdaut said...

bbuat sarapan ni mmg kekenyangan kan. best ni. nak sekeping kak

Liza said...

wslam zura...mmg mantap bebb....hihihihi

Liza said...

btul tu tun, beli yg ready made ni senang kan, bila2 jer rasa nk mkn terus buat...hihihihhi

Liza said...

wslam kak paty...menebar kat kedai jer....muahahaaa

Liza said...

izah...nah amik ni ngan kari dgg sekali...hihihih

Gee® said...

Nakkkk!!!! k.gee laporrr....

cik cek said...

Roti tampal satu...garing ek...he he...:D

intan morsalin said...

baru je beli roti pratha td..balik nanti nak goreng tampal telur gakla..hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...