RESEPI TOMYAM PUTIH KAKI AYAM
Bhn2:
Kaki ayam secukupnya - bersihkan dan potong kecil
3 cawan air ( bleh
tambah )
2 ulas bawang putih (
ketuk )1/2 labu bawang besar ( potong baji )
3batang serai ( ketuk )
4 biji cili api / lebih - potong
5helai daun limau purut
2biji limau nipis - jus
1 biji tomato ( belah 4 )
Cendawan tiram
Carrot
Bunga Kobis
Garam, gula dan perasa
Masukkan air, kaki ayam,
bawang putih, bawang besar, serai dan cili api ke dalam periuk. Rebus semuanya hingga
mendidih.
Kacau kejap dan masukkan daun limau purut
dan sayuran lain. Biarkan 2-3 minit.
Perasakan dgn garam,
serbuk perasa dan gula jika perlu.
Masukkan
cendawan dan tomato. Tutup api dan perah limau nipis..
No comments:
Post a Comment