Wednesday, March 21, 2012

Roti John Daging Burger....

Assalamulaikum semua....hari tu Liza ingat nk buat roti john guna dgg kisar, tp out of stock la pulak, so terpaksa lah buat roti john guna dgg burger...tu jer stok yg ada masa tu...hentam jer la, janji boleh mkn...tp kan sebenarnya lagi sedap sbb dgg burger tu dah ada perisa dia sendiri...


RESEPI ROTI JOHN DAGING BURGER

Bhn2:

2 keping roti hotdog - belah 2 tp jgn sampai putus ye..
1 biji telur - pukul sedkit
1 keping daging burger - digoreng dan potong kecil
Sayur campur secukupnya
1 s/b marjerin
1 biji bwg besar - cincang
Sos cili dan mayonis
Sdkt garam

- masukkan daging burger, sayur campur, bawang merah cincang dan garam ke dlm telur dan gaul rata.
- panaskan sdkt marjerin atas kuali dan tuang 1/2 adunan telur td dan bentukkan seperti dadar.
- letakkan roti di atasnya dan grg hingga isinya masak.
- terbalikkan pula roti dan masak sekejap saje.
- angkat dan sapu sos cili dan mayonis.
- tutup roti dan bolehlah dihidangkan..

5 comments:

Tina Othman said...

wah sedapnya =)

Liza said...

alhamdulillah tina...anak2 akk pun suka...

rahel said...

Sedapnya roti john..

Paty's Kitchen - Cook with passion. said...

Salam Liza...anak akak dah lama minta roti John ni...akak belum buat2 lagi...tenguklah nanti.,. sedap nie

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

sukaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
dh lama x mkn roti john
buat sendiri x pernah sbb x rajin ngrrrr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...