Satu lagi lauk yg memang jadi peberet family Liza, puas hati bila buat sendiri sbb kalau order kat kedai, macam2 komen, ayam sikit la, tak sedap la, mcm2 komen keluar dr mulut juri...hihihi
Buat lauk ni kalau time sahur pun gerenti laku..makan pulak dgn nasi panas2..
RESEPI KUNG PAO CHICKEN/ AYAM GAJUS
Bhn2:
Bhn A:
- Utk bahan A tadi - isi ayam disalutkan sedikit garam dan tepung jagung - kemudian goreng dan toskan
- Panaskan sedikit minyak dlm kuali.
- Goreng lada kering hingga garing dak ketepikan
- Tumis halia dan bawang putih hingga garing dan masukkan bawang besar
- Masukkan lada bangala, isi ayam dan sos tiram dan cili sos dan sedikit air.
- Biarkan kering masukkan kacang gajus, kacau dan matikan api.
No comments:
Post a Comment