Friday, October 21, 2011

Muffin Pisang Double Coklat....


Peeewiiiittt....comelnya...hihihi..ni la muffin peberet anak2 Liza..muffin pisang coklat, Liza tambah bebola coklat ngan badam cincang lg kat atas tu...resepi ni Liza amik dr dapur Kak Hanieliza...muffin ni mmg best sbb ada rasa pisang, ni bkn setakat bdk2 jer yg suka, mak bdk2 ngan ayah bdk2 pun suka gak...yg penting sonang...hihihi


RESEPI MUFFIN PISANG DOUBLE COKLAT

Bhn2 A:

2 cawan tpg gandum
2 s/mkn srbk koko
1 s/t soda bikarbonat
1 s/t baking powder
Garam

- semua bhn di atas diayak..

Bhn2 B:

1 cawan pisang emas - sudah dilecek
1 cawan minyak masak
1 cawan gula perang
2 biji telur - dipukul sedikit

- panaskan oven 180C.
- masukkan semua bhn A ke dlm bhn B..
- gaul sebati, tp jgn lama sgt
- masukkan dlm bekas muffin dan bakar selama 20 minit..
- dah ready...senang kannn



                                             hmmmmm...mmg sedap tuk minum petang..

15 comments:

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

wahh.. sedap nih! gandingan pisang dengan coklat mmg best.. akak plak baru je buat apam pisang coklat rice resepi cilok kat blog kak nor.. tp lom di n3kan lagi.. hehe..

oh ya.. pasal kuetiaw haufan tu.. lain rasanya dr char kue tiaw.. tp bg selera akak & suami mmg sedapp.. akan dibuat lagi nnt.. hehe..

Zaliedana said...

Assalam kak liza,uii sedapnyer,ank2 sy pon suka mapin gini,ummi depalagilah suka,hihi..

rahel said...

Salam Liza,
terasa betui coklatnya ek...sedap ni utk minum petang..

Sue @ Nenie said...

Salam..Wahhhhh..resipi yang main gaul2 ni yang best ni...senang kerja....

Qhaifa Nur said...

wah..memang comey2..coklat + pisang dihias pulak dengan coklat rice..sedap sudah semestinya

cik cek said...

Gabungan pisang ngan coklat...yummmyyyy...memang serasi...:D

Ucu Faridah said...

jangan habiskan..ucu nak 5 ketui...boleh ka..?

Liza said...

Akak madiha..Liza ingat nnt nk try jugak buat kuetiaw haufan tu..tungguuuu

Liza said...

CT...mapin gini mmg anak2 suka, ibu pun setuju...hihihi

Liza said...

Rahel...hari ni tak bawa pinggan dah ke?kikiki

Liza said...

Sue...resepi mapin ni mmg senang, pejam mata pun blh buat...haaa nmpak ke?hihihhi

Liza said...

Qhaifa...mmg sedap, lagi bnyak letak coklat, lagi sedap..

Liza said...

Cik cek..kita tukar ngan lapis kacang hijau, nak?kuikuikui

Liza said...

Ucu punya pasal bkn setakat 5 ketul jer, amik semua pun xpe...hihihi

Nurul said...

Waa, sedap ni K Liza... Combination pisang ngan coklat... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...