Monday, October 31, 2011

Banana Split...wallaaa


Sessi menghabiskan pisang yg dok tergantung kat dapur...kalau idak umi ngan papa yg dok perabis...bila cakap jer nk buat banana split ni, cehhh kemain demand lg angah ngan kakak...boh eskrem lebih la, boh cho. chip, choc rice, badam cincang ngan syrup chocolate...semua kasi xtra, diaorang cakap.....suka la tu...adik pulak tak suka mkn pisang ngan eskrem ni...

Tapi kan, perasan tak yg pisang tu besar dr mangkuk....muahaahhaa...sila abaikan yer..yg penting rasa tu...(cover line )..hihihihi..kalau mkn kat kedai dh berapa hinggit agaknya kalau semua nk xtra kan...senang kalau buat sendiri...puas hati..


                              Sonang bangat membuatnya...anak suka, iiibu setuju....hihihihi



10 comments:

Ida,Japan said...

cedapnyer banana split, pernah buat gak masa summer....skrg ni cuaca dh sejukk..masuk autumn...
Liza, lupa nk tulis tadi kt resepi, sebenarnya akak guna peach dlm tin jer..sejatkan air dia

Liza said...

ooo camtu yer..Liza nk try gak nnt..thanx yer ida..

Mieza said...

Liza..sedapnya banana split ni..first time mieza makan banana split masa tu tingkatan baper ntah, kat KFC....masa tu KPC murah lagi..sedapnya kan terasa sejukkkk je kena kat tekak aiskem tu..tp skg batuk2 tak leh nak makan eskem lagi huhuu

Ucu Faridah said...

anak suka...iibu setuju..bapa angguk tak kata apa....senyum...senyum..

rahel said...

Rahel pun suka sangat ngan banana split..yummy..

Cheq Sue said...

aduhhhh...kalau banana split ni... tang split yang abes dulu... :) terliur pulak i

Liza said...

betul tu mieza...skrg semua brg dh naik harga...oo dah xblh mkn eskrem yer..siannn

Liza said...

betul tu ucu, bapa xperlu kata apa2...senyummm...hiihi

Liza said...

rahel...meh liza order g sabah nak? hihihi

Liza said...

betul tu cheq sue..tp anak liza ni pelik sikit, diaorg sayang nk mkn,pisang yg abis dulu....ekekeke

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...