Wednesday, February 8, 2012

Jom Breakfast English Style....

Assalamualaikum dan salam manis semua...dulu2 arwah ma selalu jugak buat bekpes ni, kitaorg adik beradik suka sgt...sekarang ni anak2 liza pulak yg mengganti....breakfast yg paling senang nk buat, kalau g hotel pun, ni la breakfast yg anak2 Liza akan cari dulu..


Biasanya Liza akan kukus dulu roti tu,bg dia lagi lembut....ada jugak org yg bakar dulu kan, terpulang la selera masing2...



ROTI BAKE BEAN

Bhn2:

Roti sandwic - kukus skjp
Telur - digrg / direbus
Ubi kentang- digrg / direbus
Baked bean dlm tin
Sosej - digrg / direbus ( yg ni xde stok)


                           Yg ni Liza punya, mkn ngan roti sekeping pun dh cukup kenyang....



15 comments:

Melly Octaviana said...

Pagi Kak Liza.. sedap nya breakfast.. Melly makan di sana yah kak, tunggu yah jangan di habiskan.. hehe

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

menu yg cihat mkn pepagi ni sis @_@

Liza said...

pagi melly...jemput la dtg, nnt kita mkn sama2 yer...hihihhi

Liza said...

menu ala2 diet la konon2...ekekekekke

quinnie said...

akak saya kalau dpt bake bean ni setong je saya sorang perabihkan..kekeke..sedapnya kak suka saya bf cam ginih...:)

Ucu Faridah said...

ucu dtg ni nk ambik b.bean tau....lapar...
ucu mmg hantu b.bean ni...anak2 kureng sikit lah..

anymz said...

salam liza
sama la dengan akak,walau di rumah selalu buat b/fast gini tapi kalau di hotel pun masih juga mencari b/fast yg sama..sampai abg kata sesekali ubah lah selera tu..tak boleh betul kalau takde roti..hehe

ady said...

as-salam
bestnye bf english style...suka bf macam ni..

Liza said...

Q...anak2 akak pun mmg suka sgt la ngan bake bean ni...

Liza said...

kalau kat umah liza ni, anak2 yg suka sgt, liza biasa2 jer....tgh control ayu ni...hahahhaa

Liza said...

wslam kak anim...tu la pasal kan, yg dah biasa mkn jugak yg nak dicari...hihihhi

Liza said...

wslam ady...betul tu, bf yg simple cmni mmg best..

kakna said...

salam liza...
simple sesuai untuk bf...
bak cikit..

Sue @ Nenie said...

Salam Kak Liza..Emmm nampak simple, tapi sekali hadap hidangan ni, boleh kenyang sampah ke tgh hari kan....

cik cek said...

Tak kiralah apa2 style pun...janji...ringkas...mudah...cepat dan sedappppp...:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...