Wednesday, October 17, 2012

Muffin Vanila ala Kenny Rogers....


Suka sgt buat muffin kalau dia merekah kat atas tu....ambik resepi dr Deenoos MyR.. Liza buat 2 versi, satu plain dan satu lg filling kiwi...dua2 pun sedappp...




RESEPI MUFIN VANILLA ALA KENNY ROGERS

Bhn2: ( 2 dozen muffin)

  • 8 tbsp mentega, dicairkan
  • 4 cawan tepung
  • 2 cawan gula
  • 2 cawan susu segar
  • 4 tbsp baking powder
  • 1 tsp garam
  • 2 biji telur
  • 1 tbsp esen vanilla
Cara-cara
  1. Gaulkan kesemua bahan hingga sebati.
  2. Isikan adunan tadi kedalam bekas muffin.
  3. Bakar selama 20minit/180C.



                                     Sesuai sgt utk minum ptg, nak buat pun senang....


15 comments:

Kella said...

terima kasih share resepi ni. memang tercari cari.. =)

Suriyana S Aflazal said...

Senang je semua bahan gaul gaul je tak yah masuk mixer ea Liza. I nak try buat ler ptg ni semua bahan ada tu.

Pen Biru said...

emm..sedap ni..boleh topping dgn gula hanguss..perghhh sedap

Rohah said...

salam kak Liza, dah lama tak makan muffin, petang2 mcm ni cocok sangat dibuat sajian..

HaSue said...

Cantik elok je naiknya kak...bak seketul! Nak merasa gak ni..sbb x pnh mkn muffin KR.hee...

Amie said...

Nampak seksi mengancamlah muffin ala kenny rogers tu Liza... he he heh

hazila said...

Hujan hujan cam ni sedap dapat makan muffin. Ermmmm tiba tiba rasa lapar la pulak.

azian said...

nampak sedap jer...nak cuba resepi ni nanti la. tq share yer.

Qasey Honey said...

cantik merekah mupin tu kak...mesti sedap...QH nk amik resepi yea...tq

Anna Qawina said...

salam kak...suka muffin pecah atas..nampak cara senanng sgt..nak cuba...tq share yer..

JaSSNaNi said...

assalamualaikum liza...
wow.. muffin ala kenny rogers.. best kan muffin dia.. suka sangat sangat sangat.. pandai la boleh wat sendiri.. :)

Sonia ~ Nasi Lemak Lover said...

I made this muffin before , ya, this is good!

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

aduiii liza... cantik je muffin tu.. geram lak tgk..

anak madihaa yg kecik sekali suka bebenor mkn muffin..

Irfa said...

kalau ke KR mesti order lebih muffin ni.suka sgt,lembut dn gebu

Ira Abdullah said...

Nk kena isi braper byak adunan dlm papercup ek..kalo nk dia naik tinggi mcm dlm gmbr akk buat tu? Sparuh papercup ke? Ke 3/4? Tq!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...