Tuesday, October 18, 2011

TERIMA KASIH DAUN KELADI...


Sebenarnya kan mcm2 perasaan ada bila dapat award ni dr Sue @ Nanie...ye la kan blog Liza ni masih baru, lbh kurang br 4 bln dilahirkan..tiba2 dpt award ni pulak..pepun thanx yer Sue..berat nak angkut award ni, sampai sakit bahu dok pikul...hihihi




1. Thank and link back the person who gave you this award.
(Ucapkan terima kasih dan link balik kepada orang yang beri award ini)

* Sekalung ucapan terima kasih buat Sue yg sudi bg award ni utk akak gantung kat umah akak yg tak seberapa ni...

2. Share 7 things about yourself on the post.

Hmmm..nak citer ape yer..segan la pulak..hihihi

1. Liza lahir pada thn 1974..so pandai2 sendiri la kira umur Liza yer..selama ni dok main hentam jer panggil akak la, panggil adik laa, so lepas ni  diharapkan xde salah faham lagi yer...tp kalau Liza, org panggil adik lagi Liza suka...hihihi perasan..pada sesape yg Liza tersilap panggil selama ni harap maaf la yer..

2. Liza ada 4 orang permata hati, seorang jer boboy, yg 3 lagi gigirl..yg sulung dah pun berumur 16 thn, second 12 thn, third 8 thn dan yg kecik 3 thn...org kata Liza ni umi yg sporting..yer la kot..org kata yer, bkn Liza kata.

3. Org mgkn tak tahu Liza ni org mana kan...act Liza pun xtau nak cakap Liza ni org mana..Liza lahir dan dibesarkan di Melaka, tp arwah ma dan abah org Kelate..abah Liza dulu ' sojer ' (askar la tu) hihihi...seumur hidup ni kalau nk dihitung dlm 4 thn jer Liza stay kat Kelate..lepas kawin, terus menetap kat Kl...sbb tu kat umah ni,hanya akan budu bila mkn dgn nasi kerabu jer...kalau idak mmg xkenal budu..Liza pun xberapa pandai sgt cakap Kelate, sikit2 blh la, tp kalau yg pelik2 kena tanya cik hubby...hihihii

4. Bagi org yg xkenal Liza mgkn akan cakap Liza ni sombong, tp bg org yg rapat diaorg akan tau yg Liza ni jenis giler2 orgnya...oppppsss bkn giler yer...

5. Liza ni paling pantang dgn org yg suka menipu dan Liza jugak jenis org yg xsuka marahkan org..marah macamana pun org xakan tau yg Liza tgh marah..paling2 xblh tahan Liza akan nangis srg2 dalam bilik air...sbb bg Liza ayat yg kita keluarkan masa kita tgh marah, mgkn akan mengguris perasaan org lain...dan Liza tau ramai org yg ambil kesempatan sbb perangai Liza ni...tp awas yer...' sarang tebuan jgn dijolok'..

6. Dulu Liza ni mmg xminat masak lsg..arwah ma pun selalu suruh Liza study jer, bila balik cuti lepas exam bru blh masuk dapur...tp sekarang menyesal sbb bnyak benda yg xsempat belajar dgn arwah ma..bg Liza arwah adalah sifu masak terbaik, nasib baik mknn Kelate peberet hubby sempat belajar dgn arwah..

7. Liza mmg xsuka mknn yg manis2 dan yg bnyk telur, maklumlah dr kecik lg dh kenal mknn pedas2,tp terpaksa jugak belajar buat sbb cik hubby  suka, maklumlah dia ni Kelate ori...hihihi
Blog Liza ni sekadar utk berkongsi resepi dgn sesape shj yg berminat, jadi sekiranya ada kata2 yg telah menyentuh perasaan, Liza susun sepuluh jari memohon ampun dan maaf dr kalian...kalau ada kekurangan jgnlah segan silu tegur yer..

huhhhh...bnyak la pulak citer..mcm xnak berenti jer...maklumlah excited terlebih...ekekekeke


3. Pass the award to fifteen bloggers that you think deserve it.
(Berikan kepada 15 bloggers yang anda rasa layak)

Berat punya keje ni..pepun diharapkan kwn2 sudi trima award ni utk kita lebih mengenali, dan pada sesape yg Liza tak tag tu mintak maaf bebanyak la yer...sebenarnya kalian semua adalah yg terbaik...teruskan perjuangan anda kerana perjuangan belum selesai..hihihi


1. Azatie @ http://azatiesayang.blogspot.com/
2. Rahel @ http://rahelblog-rahel.blogspot.com/
3.Sheila @ http://nshafea.blogspot.com/
4. Ida @ http://www.http://koleksi1001resepi.com/
5. Iza @ http://seleraputeri.blogspot.com/
6. Nurul @ http://drhujungjari.blogspot.com/
7. Kak Ita @ http://fromintankitchen.blogspot.com/
8. Zana @ http://dzanariah.blogspot.com/
9. CT @ http://ummiesya.blogspot.com/
10. http://chikadakbiru.blogspot.com/
11.Kak zakie @ http://zakiepurvit.blogspot.com/
12. Ena @ http://e-nalovelykitchen.blogspot.com/
13. Madiha @ http://mamawandiha.blogspot.com/
14. CK @ http://cendanakasih.blogspot.com/
15. Kak Norlie @ http://norlieharumaini.blogspot.com/

4. Lastly contact all the bloggers that you've picked for the award.
(Hubungi semua yang menerima)

WOKEH...SIAPPP




6 comments:

Cheq Sue said...

Ho ho hi... KAK LIZA....
*_*

Zaliedana said...

Kak Liza,mekasih sudi bagi award nih ya..Ekceli sy dah gantung lama dah kak..

Liza said...

Cheq Sue...xmo la panggil kak liza ,,maluuuu...hihihihi

Liza said...

CT..sama2, xpe la, yg ni simpan gantung len kali yer..

rahel said...

Selamat pagi Liza,singgah kejap tengok dapur yang ada Award terpacak kat dindingnye..Mekasih bebanyak untuk Award tu,nak kena sewa lori dulu..beratnye Award tu..hehehe.

Sue @ Nenie said...

Salam Kak Liza...betul tu, air tangan dari mak kita memang takde tolok bandingnya kannnnn....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...