Monday, February 25, 2013

Daging Goreng Lada Hitam Capsicum...


Assalamualaikum wbt dan salam bersua kembali...resepi ni Liza main campak2 je sbb anak2 ngn cik hubby mmg suka lauk2yg ada lada hitam cmni...disebabkan Liza mg suka dgn lauk2 perap ni, so, kali ni Liza perapkan dgg dgn sos lada hitam...

Kalau takde sos lada hitam pun, mgkn blh jugak guna srbuk lada hitam yg biasa tu..resepi Liza ni mmg simple sgt dan Liza letak capsicum hijau sbb nk perabis stok...kalau tak de pun tak pe..

Jom intai resepi..



RESEPI DAGING GORENG LADA HITAM CAPSICUM

Bhn2 A:

1/2 kg dgg - hiris nipis
4 s/b sos lada hitam - guna serbuk lada hitam pun boleh
4 ulas bwg putih - tumbuk
1 inci halia - tumbuk

- perap bhn2 di atas dgn dgg lbh kurang 2-3 jam.

Bhn2 B:

1 biji capsicum hijau - potong kecil
1 labu bwg besar - hiris nipis
2 s/b sos tiram
Garam, gula secukup rasa
Minyak
Air secukupnya

- panaskan sdkt minyak dan tumis bwg besar hingga wangi.
- masukkan sos tiram, gaul dan masukkan dgg perap td, masukkan sdkt air, garam dan gula.
- masak hingga dgg empuk dan masukkan capsicum hijau dan gaul sebati...


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...