Thursday, February 21, 2013

Kepak Ayam Madu Panggang...



Anak2 Liza mmg suka dgn kepak ayam madu ni, tiapkali diaorg tgk ada org jual kepak ayam madu ni, mesti suruh beli...tp jarang jugak la Liza beli sebab pernah sekali tu kepak tu rasa tawar je, mgkn tak cukup perap kot...last2 cakap kt anak2, tak pe la, nnt umi try buat ye..

Pastu bila dh jumpa wing ni, mulalah fikir cmner org yg jual tu buat ye, apa bhn yg diaorg letak, nk cari resepi malas la pulak, so, campak je la apa yg ada, janji anak2 tak sakit perut....hihii

Moh la kita tgk resepi Liza yg simple ni ye..

RESEPI KEPAK AYAM MADU PANGGANG

Bhn2:

12 ketul kepak ayam - basuh tos
1 s/b serbuk cili
6 s/b madu
2 s/b serbuk lada hitam
1 s/k garam
2 s/b sos tiram

- gaul kepak ayam dgn semua bhn dan perap lebih kurang 5-6 j atau semalaman.
- panaskan oven 170C.
- letak kepak ayam atas dulang yg dilengser minyak dan bakar 15 minit atau hingga masak, sentiasa balik2kan kepak ayam utk masak yg sekata..



Mkn dgn kentang grg n coleslaw, sedap n kenyang...alhamdulillah..


2 comments:

faa.rosli said...

Ya Allah..sedapnya...part ayam yg fevret plak tu..ciken wings! sedap sedap sedap!

muksin segap said...

http://muhsinchikenwing.blogspot.com/


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...