Salam bersiaran kembali...semalam tak sempat nak update apa2 pun...almaklumlah en hubby ajak buka pose kat luar...yabedabedu, blh relax la nmpak gayanya....udang grg keropok ni buat utk berbuka ari tu..udang ni mmg best kalau mkn camtu jer, cicah dgn sos cili @ sos kegemaran...walaupun dh sejuk, udang ni tetap rangup..resepi ni dapat dr majalah Rasa September 2011...
UDANG GORENG KEROPOK IKAN
Bhn2
500 gm udang harimau - dibersihkan dan dibuang kulit
300 gm keropok ikan
200 gm tepung jagung
5 biji telur
Minyak masak
Garam
Serbuk lada sulah
- keropok ikan ditumbuk halus hingga hancur - Liza blend jer
- udg yg telah dibersihkan diperap dgn garam dan serbuk lada sulah,kemudian
masukkan ke dlm tpng jagung, telur dan keropok ikan yg dihancurkan td.
- panaskan minyak masak dan grg udang hingga keemasan dan keropok menjadi kembang..
- dah siap
Sedia dinikmati bersama mayonis dan sos kegemaran....best woooo
No comments:
Post a Comment