Friday, August 5, 2011

Iftar 4 : Kuetiaw Grg dan Cucur Udang




Salam Jumaat di bulan Ramadhan...ari ni Liza nk share resepi cucur udg ni...aiiikkk ari tu cucur badak, ari ni cucur udg pulak...hehhee..ape2 je laa kan, janji bahagia...xgitu

CUCUR UDANG

Bhn2

Tpg gandum
Garam
Baking powder
Telur - sebiji
Pewarna kuning
Taugeh
Daun kucai / daun sup
Udang
Air secukupnya

- Gaul semua bhn kecuali udg dan perap lbh kurang 1 jam
- Bila nk grg masukkan udg yg tlh dibersihkan
- Grg lah hingga masak..anak2 Liza suka yg garing2 sikit
*arwah ma pernah ckp tauge tu akan bantu melembutkan lg cucur tu..sbb tu kena peramkan sekali



Ooooppppsssni bukan air masak ye...ni la air lime crush yg Liza try buat smlm...rase dia not bad la..
jom tgk cara buat air ni,

AIR LIME CRUSH

Bhn2

Aiskrim soda
Limau nipis
Gula
Air
Ais

- campurkan limau nipis, gula dan air, didihkan hingga gula larut
- campurkan aiskrim soda dan ais
- sedia dinikmati

2 comments:

lina_pg said...

sedapnya cucur udang, bila mkn tergigit jer udang kat dalam tuh..

Liza said...

kalau buat sndiri, apa2 pun sdp kan Lina...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...