Wednesday, June 20, 2012

Kuih Bakar Pandan 2...


Kali ni Liza buat guna resepi dr Dapur Azita, resepi asal dr Joayee@MyR tp Liza tak dapat cari link dia....Liza mintak izin share resepi kat sini pulak ye...thnx

RESEPI KUIH BAKAR PANDAN

Bhn2:

1 cawan gula
1 cawan jus pandan (atau air + pandan emulco)
2 cawan tepung gandum
2 ¼ cawan santan
2 sudu besar butter @ margerin
3 biji telur
½ sudu kecil garam
Pewarna hijau
Bijan (saya tak guna pun) - Liza letak atas kuih yg besar tu je...

Cara-cara :
  1. Campurkan semua bahan dan blend sampai sebati.
  2. Sapu sedikit minyak @ margerin pada loyang.
  3. Panaskan loyang dalam oven. Bila minyak dah panas, masukkan adunan kuih tadi.
  4. Taburkan bijan dan bakar pada suhu 180 degree @ sampai garing



4 comments:

Shahriah Abdullah Novelis said...

Askum... sedap ni... makan sekeping tak cukup..:)

Puan Ros @ Sinaranmenu.blogspot said...

Teringin nak minum teh o ais dengan kuah bakar pandan Liza ni...

Asyifa Mustaffa said...

sedap nie....nak cuba la nnti...
kak, sy ambik resepi dulu ye...:)

Yana Shaiful said...

nyumnyumm..suka kuih bakar pandan.. lg suka yg garing2 kat ats tuu hihii

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...