Saturday, May 5, 2012

Roti Jala Pandan...


Assalamualaikum wbt...roti jala ni Liza amik kat dapur umah Cik Ika, dah lama plan nak buat, tp baru kali ni menjadi....resepi asal dr Kak Ratna @ Cik Bawang , Liza mintak izin share kat sini pulak yer, thnx...

RESEPI ROTI JALA PANDAN

Bhn2:

  • 2 cawan tepung gandum
  • 2 cawan air (Kak ummi buat 1 cwn air + 1 cwn Susu segar)>>Kita pun sama :D cuma air diblend dgn daun pandan
  • 1 bij telor
  • 1 sudu kecil garam halus
  • beberapa titik pewarna kuning
  • 1sk pandan paste

Cara2>>

Masukkan semua bahan dalam blender. Blend hingga semua sebati. Perapkan selama 1/2 jam. Sediakan kuali leper non-stick dan ceduk adunan dengan acuan roti jala dan tebar/kirai adunan atas kuali. Gunakan api perlahan. Masak lebih kurang 1 minit. Angkat dan gulung atau lipat ikut suka.


Liza buat roti jala ni mkn dgn dalca tulang....perrgggghhhhh, sedap bebb...hihihihii


1 comment:

Nuwairani Ismail said...

best kan buat roti jala ni! memang puah hati!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...