Monday, October 15, 2012

Sandwic Salad Ayam ....senangnyaaa


Assalamualaikum wbt dan salam 29 Zulkaedah 1433H...tiap kali ada lebihan ayam grg fast food, mmg ni lah menu yg akan Liza buat...sedap n senang..Tp kadang2 tu bila terasa nk mkn sandwic ni n takde stok ayam grg, Liza akan gunakan daging burger atau nugget...ape2 pun terpulang lah pada kita kan..janji anak2 suka dan ibu setuju....hihihii

Dah pernah buat sandwic ni, tapi tak pe la kan, Liza letak sekali lg kat sini utk memudahkan anak2 Liza nnt...kalau nak tgk versi grg blh lah klik kat SINI ye...


RESEPI SANDWIC SALAD AYAM

Bhn2:

Roti
Lebihan ayam grg / sosej / dgg burger - potong kecil
Timun - potong dadu
Tomato - potong dadu
Salad - hiris nipis
Mayonis
Cheddar cheese
Cili sos


- campur dgg ayam, timun,tomato dan salad bersama mayonis.
- gaul sebati, letakkan atas sekeping roti dan letak cheese dan cili sos di atasnya.
- lapik dgn sekeping roti lagi.

9 comments:

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam...nampak simple tp sedap!Ni klu waktu2 kecemasan..trbgn lewat leh la try:D

JaSSNaNi said...

Assalamualaikum.. sedapnya breakfast... ringan tapi kenyang... :) nani pun suka sandwich2 gini... relaks je makan.. :)

Ucu Faridah said...

As salam liza...ucu tersangat suka kalau ada org hulur2 sandwic pepagi macam ni....kenyang perut boleh le terus zzzzz.....

Liza said...

wslam atie, betul tu, senang banget...hihihi

Liza said...

wslam nani, bkn stakat mkn je yg rileks, tang nk buat pun rileks jugak...ihhihii

Liza said...

wslm ucu.. nahh ambik la 2 keping, cukup? ekekekeeke

umi's cup cake said...

Salam kak liza,
yang simple tu lebih menarik dan sedap kan?...yang penting anak suka, ibu setuju..hehe

Amie said...

kreatif sungguh Liza ye... mudah tapi nampak menyelerakan!

Kasih Salina said...

sedap n simple resepi sandwich salad ayam akak ni..nanti sy nak try buat ye..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...