Wednesday, August 3, 2016

Cempedak Goreng...




Sekarang ni musim buah buahan kan, so apa tunggu lagi...gunakan lah peluang keemasan ni utk mkn sepuas puasnya buah2an tempatan...hihii




RESEPI CEMPEDAK GORENG
Bhn2:


1 biji cempedak - ambil isi
2 cawan tepung beras
1 s/b air kapur
Sedikit kunyit / pewarna kuning
Garam, gula
Air secukupnya
Minyak

Bijan ( optional) - utk rasa yg lebih rangup





- masukkan tepung, serbuk kunyit, air kapur, garam n gula ke dlm mangkuk..
- gaul rata dan masukkan air secukupnya,,jgn terlalu cair atau terlalu pekat ye..masukkan juga bijan
- panaskan minyak, isi cempedak dan grg hingga keemasan..
- tepung gorengan ni sesuai jugak utk pisang, cempedak dan lain2..




No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...