Monday, August 29, 2016

Bingka Pandan Chia Seed...








Masih setia dgn resepi dr K.Zana ni sbb sedap n senang...dan yg paling penting cnfirm jadi...tq kak







RESEPI BINGKA PANDAN
Bhn2:

  • 1 cawan tepung gandum
  • 1 cawan gula
  • 1 cawan air pandan
  • 1 cawan santan
  • 1 cawan susu cair (sejat)
  • 3 biji telur
  • Sedikit pewarna hijau
  • Sebagai hiasan- sedikit bijan jika suka ( Liza tabur chia seed)
* Liza guna 2 cawan susu segar  Cara-cara
 
Masukkan semua bahan ke dalam blender kecuali bijan
Blender hingga sebati
Sapukan loyang dengan sedikit minyak dan tuangkan bahan tadi kedalamnya.
Taburkan bijan (jika suka)
Bakar 40 minit pada suhu 180c/ hingga masak.
Untuk dapat kan permukaan yg berkerak/garing bolehlah tambah masa membakar.



No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...