Saturday, October 22, 2016

Thai Basil Chicken / Pad Kra Pao Gai...




Assalamualaikum wbt dan selamat malam..lauk ni Liza buat pun dah lama, hihii...mmg sedap dan sangat sedap dgn rasa daun thai basil atau selasih tu..kalau diikutkan lauk ni sebenarnya makan dgn telur grg mata je dah cukup...tapi yg ni Liza makan dgn tomyam,hihi

Jom tgk resepi kat bawah ye...Liza dapat dr SINI





RESEPI THAI BASIL CHICKEN

Bhn2:

1 keping dada ayam - potong kecil ( Liza guna ayam kisar je)
5 ulas bawang putih*
4 biji cili api *
1 s/m minyak masak
1 s/t sos tiram
1/2 s/t kicap manis
1/2 s/t gula
1/2 s/t kicap cair
Sedikit air
1 genggam daun thai basil / selasih





- cincang bhn bertanda *
- panaskan minyak dan tumis bhn cincang hingga Wangi
- masukkan ayam dan semua sos..
- sekiranya kering, tambah air dan masak ayam hingga masak..
- padamkan api dan masukkan daun thai basil
- sedia dihidang bersama telur mata grg..



No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...