Tuesday, October 4, 2016

Sardine Puff Lagi...






Tak tahu dh kali ke berapa puluh kali dah Liza buat sardine puff ni sbb sng ..guna je pastry readymade,hihihi






SARDINE PUFF
Bhn2:

Beberapa keping pastri puff segera - Liza pun guna brand 'Kawan'
Telur
Susu segar

Inti kari sardin:

1 tin sardin
Bwg merah
Bwg pth
Rempah kari ikan
Cili mesin
Air asam jawa
Garam,perasa

- Bwg merah, bwg pth ditumbuk dan campurkan dgn rempah kari ikan dan cili mesin
- Tumis bhn2 td hingga garing dan masukkan air asam jawa
- Masukkan pula sardin bersama kuahnya dan perasakan dgn garam dan sdkt perasa..
- Bila dh kering, sejukkan dan sedia utk dibuat inti puff..










Cara buat puff :

- ambil sekeping pastri puff dan bg 2..
- masukkan inti yg telah dibuat td dan lipat
- guna garfu utk cucuk bhgn tepinya supaya tidak terbuka..
- campurkan susu dan telur dan sapu atas telur sebelum dibakar
- letak atas dulang yg telah disapu mentega
- bakar 200 C selama 20 minit...( on kan kipas oven ye)






No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...