Friday, September 16, 2011

Roti Jala Traffic Light...

Salam 1 Malaysia semua..dh lama jugak tak mengupdate resepi kat sini...maklumlah anak dara nak exam..ari ni dh selesai UPSR, so umi dia pun blh relaks jugak....MERDEKAA....hiihihi..dah lama sebenarnya tak menjala ni, so utk meraikan angah yg dh habis exam, umi pun buat la roti jala spesel ni..mula2 tu tak tau jugak cmner nak buat belang2 ni, nasib baik mok ngoh ajarkan...tima kacih mok ngoh, jasamu ku kenang...mmmuuaaaahhh..



perggghhhh...betul2 mengancam (masuk bakul angkat sendiri laa)..hehehehe...meh kita tgk resepi pulak..

ROTI JALA TRAFFIC LIGHT

Bhn2

2 cawan tepung gandum
2 s/besar susu cair
1 biji telur
1 s/besar marjerin
2 1/4 cawan air
1 s/kecil garam
Pewarna kuning, hijau dan merah

- satukan semua bhn kecuali pewarna dan blend.
- tapiskan dan tambah pewarna dikehendaki.
- gunakan acuan roti jaladan ayunkan adunan berwarna secara berselang seli diatas non stick pan @ kuali yg telah disapu minyak..
- grg sehingga masak dan angkat.
- hidangkan bersama kuah kegemaran masing2.



            Boleh jugak dijadikan salah satu menu open house nanti sebab warnanya yg ceria...

2 comments:

Diana @ Melley Mey said...

sedapnya tgk roti jala tu... cantik gitu lg warna nya.. hehehee.. cam nak ambik jer ... terliur tgk

Liza said...

hihihi...sesekali tukar selera ngan roti jala kaler2 pulak..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...