Monday, November 25, 2013

Durian Bites....


Musim durian dtg lagi, boleh dikatakan sepanjang jalan ada org jual raja buah ni kan...hari tu hubby beli sbb dia cakap nk makan pulut durian..durian masih ada bnyak lg lepas makan pulut durian tu, so Liza decide utk buat something yg dah lama Liza nk buat...hihii

Ni gara2 dok makan Durian Pop kat Marrybrown hari tu, tapi kat Mb diaorang goreng celup tepung n golek pulak atas breadcrumb kan..

Liza punya ni cara ringkas je, guna roti..jom kita tgk cara2 Liza ye..



RESEPI DURIAN BITES

Bhn2:
Isi durian secukupnya
Beberapa keping roti - digelek nipis
1 s/b tepung jagung + sedikit air
Serbuk roti / breadcrumb
Sebiji telur - kocok sedikit
Minyak



roti yg digelek nipis td dipotong 4 .
- ambil sekeping roti, letakkkan sedikit isi durian dan letak sekeping roti lg di atasnya..
- sapu sedikit bancuhan tepung jagung dan sapu di keliling roti utk melekatkan roti tersebut..
- celup dalam telur dan golek dlm breadcrumb, buat hingga habis..
- panaskan minyak dan grg roti tersebut dgn api sederhana hingga keemasan...
- wallllaaa, siap dihidang..


7 comments:

Amie said...

Kreatifnya Liza.... sayangnya di tempat saya tak ada durian pulak... sedap nampaknya tu!

mala said...

kalau buat inti apple pie pun ok gak ni sbb durian tak ada

Cheq Sue said...

Di ch doyan lom sampai...tp d ipoh dh byk. Blh la cuba nnti

Umie Jazz said...

Assalamualaikum...klu cenggini anak2 tentu suka ni....kena cuba buat ni...

tun_telani said...

nyum!!! 1st time tengok durian bites nih :)

HomeKreation said...

Aslmkm. Along rasa cam nak buat esuk ni.... tq kasi idea!

Chik Mimi said...

Thanks Liza idea best ni

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...