Assalamualaikum wbt dan salam manis utk semua...resepi yg paling win kalau nak bagi anak2 lalu makan masa bersahur...hihi
Nak2 kalau guna ayamas yg segera cmni kan.. anak suka, ibu pun setujuuuu sgt...
Sebenarnya macam2 lauk kita blh guna utk masak kung pao ni, terpulang pada selera masing2 la...
RESEPI KUNG PAO CHICKEN/ AYAM GAJUS
Bhn2:
Bhn A:
- Liza guna drumet ayamas , terus grg je
Bahan B
- Panaskan sedikit minyak dlm kuali. - Goreng lada kering hingga garing dak ketepikan
- Tumis halia dan bawang putih hingga garing dan masukkan bawang besar
- Masukkan lada bangala, isi ayam dan sos tiram dan cili sos dan sedikit air.
- Biarkan kering masukkan kacang gajus, kacau dan matikan api.
No comments:
Post a Comment