Monday, August 20, 2012

Biskut Cornflakes Madu...


Ni salah satu biskut peberet anak2 Liza....kalau tak raya pun selalunya Liza akan buat utk diaorg...tp biskut ni diaorg mmg tak suka kalau ada buah2 kering atau kekacang, jd Liza cuma taburkan colouring ball kat atas tu, tu yg diaorg request....

Ambik resepi dr dapur Kak Yatie, terima kasih kak, mintak izin Liza share kat sini pulak ye...

RESEPI BISKUT CORNFLAKES MADU

Bahan A

  • 125 gm butter
  • 1/2 cwn brown sugar
  • 1 cawan madu
Bahan B

  • 1 kotak cornflakes Nestle (500gm)
  • 1 cwn kismis
  • 1 cwn badam cincang panggang/gajus
Hiasan

  • Mangkuk kertas kecil
  • Ceri merah dan ceri hijau diptng kecil



Cara-Cara

  1. Panaskan bahan A sehingga butter cair. Setelah cair, masukkan bahan B dan gaul rata.
  2. Sudukan ke dalam mangkuk kertas kecil.
  3. Hiaskan dengan hirisan ceri merah dan ceri hijau.
  4. Bakar dalam oven yg telah dipanaskan suhu 170'C selama 8-10 minit.
  5. Sejukkan dan simpan dalam bekas kedap udara.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...