Ayam masak lemon style Chinese ni mmg uumphhh, terima aksih pada Aida yg sudi share resepi marbeles ni..mmg tak puas makan, sedappp
LEMON CHICKEN CHINESE STYLE
Bhn2:
1 keping dada ayam
1 sudu kicap cair
garam
lada sulah
1 biji telur
3 sudu tepung jagung
Gaulkan semua bahan ni hingga sebati dan goring hingga masak, ketepikan
Bahan Sos:
1 sudu minyak
1 cawan stok ayam
1/4 cawan jus lemon
2 sudu gula
2 keping lemon
Bancuhan tepung (tepung jagung + air)
-Panaskan minyak, masukkan stok ayam, jus lemon, gula dan hirisan lemon.
-Bila dah sebati rasa dulu sos ni
-Kalau dah cukup rasa keluarkan lemon masukkan bancuhan tepung tadi sikit2 sampai dpat kepekatan yang kita nak
- Biarkan kuah memekat ,masukkan ayam. Gaul sampai semua tersalut
- Angkat dan taburkan hirisan daun bawang dan bijan yang dah disangai
No comments:
Post a Comment