Monday, December 5, 2016

Ayam Panggang Cajun dan Rosemary...






Sebenarnya kan, nak buat ayam panggang ni tak susah mana pun, janji tau basic dia...bawang putih n lada hitam, pastu yg lain tu tambah je la ikut selera masing2..
Macam Liza kali ni, Liza tambah Cajun dan daun rosemary..pastu perap...biasanya Liza akan buat bnyk2 n frozen kan, pastu bila2 nak buat sandwich atau burger, cuma defrost kan je n tambah sos2 kesukaan...senang kan, dan yg penting sedap n jimat masa




 
 
 
RESEPI AYAM PANGGANG CAJUN DAN ROSEMARY
 
Bhn2:
 
1/4 ekor ayam - bersihkan n cucuk2 sikit dgn garfu
1 s/b lada hitam - tumbuk
2 s/teh cajun
2 tangkai daun rosemary
3 ulas bawang putih - tumbuk
Garam
Minyak zaitun - minyak biasa pun blh je
 
 
 

 



- gaulkan semua bhn kecuali ayam..
- lumur pada ayam dan perap 3-4 jam atau semalaman ( lg lama lg sedap)
- panggang ayam di dlm oven 30 minit atau sehingga masak..
- dah siap utk makan




2 comments:

Kakzakie Purvit said...

Makan dengan sos blackpepper
Goreng kentang pun sedap juga jadi gandingan:)

Liza said...

betul tu kak..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...