Friday, January 5, 2018

Rahsia Gula Pada Kuih Keria tidak cair...





Liza pasti ramai dr kita yg ada masalah yg sama dgn Liza , iaitu gula yg disalut pada kuih tak akan kekal lama
Pada satu hari tu, Liza terjumpa satu tips yg dikongsi oleh sahabat fb ( lupa pulak nk save nama dia) , cmner cara utk mengelakkan gula dr mencair
Caranya ialah campurkan tepung gandum ke dlm adunan gula yg sedang mendidih..tepung gandum tu agak2 je ye, jgn bnyk sgt pulak..
Kalau dalam satu cawan gula, gunalah dlm 1/2 sudu besar tepung gandum..
Memang terbukti berkesan tips yg diberi tu, Liza dah pun cuba buat..terima kasih bnyk2 ye pada sahabat fb tu





2 comments:

Juls Julie80 said...

salam ziarah sini..

tq atas tips tu..nnt rajin mendonut, blh la try..hihi

Norlaili A Wahab said...

ooo...tepung gandum tips nya. terima kasih ye :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...