Friday, January 11, 2013

Tenggiri Goreng Berempah...


 
 
Dah pernah buat kat SINI, satu lagi lauk yg simple dan menepati selera kami...jom kita tgk resepi yg Liza dapat dr Mok Ngoh ni...
 
 
RESEPI TENGGIRI GORENG BEREMPAH
 
 
Bhn2:
 
5 keping ikan tenggiri / ikan kegemaran masing2 - cuci dan perap ngan srbk kunyit dan garam
11/2 inci halia - hiris
1 labu bwg besar - hiris
2 ulas bwg pth - hiris
Daun kari
2 - 3 s/b halba campur
3 s/b cili mesin
Minyak
Srbk perasa

- panaskan minyak dan grg ikan yg diperap td.
- angkat dan tinggalkan minyak sdkt shj di dlm kuali.
- tumis daun kari, bhn2 hiris, cili mesin dan halba campur.
- masukkan srbk perasa dan biar naik bau.
- masukkan ikan yg digrg dan gaul sebati.
- angkat dan sedia dihidang.
 


1 comment:

faa.rosli said...

sedapnya.....kalo makan ngan bubur nasi mesti sedap

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...