Wednesday, September 28, 2016

Cheezy Chicken Toast Cup...





Assalamualaikum wbt...buat toast cup ni utk breakfast ari tu sbb mmg anak2 suka...cuma tukar2 filling je la, nak buat pun sng
Kali ni Liza guna lebihan ayam panggang blackpepper yg dicarik2 isinya, mmg meletop2 dlm mulut,hihihi

Kalau ada lebihan roti yg dah nak expired tu, buat la cmni.. cnfrm laku keras n tak membazir walaupun sekeping..

Blh juga gunakan sos spaghetti ye, mmg sdp..ala2 pizza gitu





RESEPI CHEEZY CHICKEN TOAST CUP

Bhn2:

12 keping roti - buang kulit tepi dan lenyek sikit

Filling:
1 keping ayam panggang - diracik isinya ( nk guna lauk lain pun blh)
1/2 biji bawang besar - cincang
Capsicum - cincang
Baby tomato - cincang
1 cawan susu segar
2 keping cheddar cheese
Olive oil secukupnya utk menumis
Garam, gula secukup rasa
Serbuk lada hitam
Mix herbs - apa2 herba pun blh
Parutan mozzarella cheese secukupnya







- panaskan oven 170C selama 15 minit
- sapu butter pada acuan muffin dan susun roti yg telah dilenyek td ke dlmnya..
- Utk filling: panaskan olive oil dan tumis bwg merah hingga naik bau dan sehingga bawang layu
- masukkan ayam, capsicum dan baby tomato serta susu segar..kacau rata
- bila dh mendidih masukkan cheddar cheese dan masak lg hingga cheese cair
- masukkan mix herbs, garam dan gula
- sudukan filling ke dlm roti td dan tabor mozzarella cheese di atasnya
- bakar selama 10- 12 minit atau hingga cheese cair


SELAMAT MENCUBA


1 comment:

Kakzakie Purvit said...

Kalau dah pakar masak ada aje idea nak buat macam mana kan:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...