Assalamualaikum wbt dan salam rindu utk semua...roti ni sebenarnya kan dah lama sangat Liza buat, tapi lupa nak masukkan n3 kat sini...
RESEPI TAIWANESE
BREAD
Bhn2:
500gm tpg roti
8 gm yis...
8 gm garam
2 gm bread improver
75gm gula caster
30 gm susu tpg
2 biji kuning telur
60gm butter
225 gm air ais / susu segar
75 gm whipping cream
1/4 cawan butterscotch chips
Bhn2:
500gm tpg roti
8 gm yis...
8 gm garam
2 gm bread improver
75gm gula caster
30 gm susu tpg
2 biji kuning telur
60gm butter
225 gm air ais / susu segar
75 gm whipping cream
1/4 cawan butterscotch chips
1/4 cawan chocolate chips
- masukkan semua bhn basah dalm BM dan diikuti dgn bhn kering...set no 8 dan biar la BM tu buat keje dia ye..
- bila dah cukup masa, keluarkan dan bentukkan ikut suka..
- jenis roti boleh dipelbagaikan ikut kehendak masing2..
- resepi ni mmg lembut yg amat walaupun dah berhari2...
- masukkan semua bhn basah dalm BM dan diikuti dgn bhn kering...set no 8 dan biar la BM tu buat keje dia ye..
- bila dah cukup masa, keluarkan dan bentukkan ikut suka..
- jenis roti boleh dipelbagaikan ikut kehendak masing2..
- resepi ni mmg lembut yg amat walaupun dah berhari2...
No comments:
Post a Comment