Nasib baik kulit dia tu guna kulit pastry yg readymade, kalau tidak mmg tak merasa la...
RESEPI TART TELUR PORTUGIS
Bhn2:
Bahan Untuk Crush :
1 paket puff
pastry
Bahan
filling :
1 cawan susu cair @
susu segar
4 biji telur
1 cawan gula halus
1 cawan air
1 tbs tapung kastard
½ tsp vanilla essence
Untuk buat crust :
Ambil sekeping puff pastry dan tekan2 rata puff pastry
ke dlm acuan tart -Liza guna acuan
mapin
Cara buat filling :
Pukul
manja gula dan telur hingga sebati.
Masukkan
semua bhn filling yang yg belum dimasukkan, kacau hingga sebati dan tapis adunan
filling td.
Tuang bhn
filling ke dlm acuan tart/ mapin yg telah diletakkan puff pastry
td.
Bakar 190C selama 30 minit...
Salam kak liza.. instant tat telur nih.. hihi... tun ada beberapa keping lg puff pastry, sayang betul nk guna. susah nk jumpa kt bintulu nih.. aritu tiba2 ada jual kt supermarket, terus rembat. pegi lg sekali dh xde stok.
ReplyDeleteSalam kak liza...macam senang je nak buat...tgh pikir nak buat untuk minum petang..tq ya...
ReplyDeleteAssalamualikum liza...mmg suka tart telur ni tapi aduyaiii angin rajin blum dtg...pos kt Uj seketui dua hehe
ReplyDeleteSedap sgt tart ni..kalau g bakery mesti rembat
ReplyDelete