Wednesday, September 25, 2013

Siro Labu....



Dah lama tak buat siro labu ni rasanya, tetiba hubby teringin nak makan..nak buat ni senang je, jom kita tgk..

RESEPI SIRO LABU

Bhn2:

Sebiji labu - potong dan rendam dgn air kapur
Daun pandan secukupnya
Beberapa keping nise
Sedikit gula
4 biji bunga cengkih



Alaskan daun pandan dalam periuk, masukkan labu yg telah dipotong dan taburkan gula melaka (nise) dan sedikit gula serta bunga cengkih. Rebus cmtu jer, nnt gula2 tu akan hancur dan empukkan labu tu. Tp api jgn besar yer, nnt kang air dah kering tp labu tak empuk2 lagi..

2 comments:

  1. Sedaknyerrr siro labuuuu..... lama betul x makan.hasben tun tak bape mkn labu, jd jarang2 masak.

    ReplyDelete
  2. Sedapnya....lemak berkrim kan Liza...

    ReplyDelete