Monday, August 26, 2013

Biskut Milo..



Assalamualaikum wbt dan salam bersua kembali...hari ni tayang kukis lagi, adik mmg suka sgt ngn kukis ni, ye la dah rasanya milo kan...tiap2 hari mst bawak g sekolah...kalau ikut resepi ni mmg banyak, jadi Lizabuat separuh adunan je, dapatlah lebih kurang 100 keping...

Resepi ni Liza dapat dr fb Sabariah Bahar, mintak halal ye kak resepi ni...



RESEPI BISKUT MILO

Bhn2:

2 cawan marjerin
2 cawan gula castor...

4 sudu makan whip cream
4 sudu makan susu pekat
2 cawan milo
2 biji putih telur
2 sudu teh esen vanilla
6 cawan tepung gandum
2 cawan tepung jagung

Pukul marjerin dan gula hingga kembang
Masukkan putih telur, vanilla, susu dan cream. Gaul sebati
Masukkan bahan2 yg lain dan uli hingga menjadi doh
Balut doh dgn plastik dan simpan dlm peti sejuk selama setengah jam sebelum di terap
Bakar dgn suhu 185C selama 20 minit atau hingga masak..




6 comments:

  1. Wah menarik ni sb guna whipping cream dlm adunan

    ReplyDelete
  2. mmg betul tu tina, sedappp..kalau ada lebihan telur putih tu bolehla try buat...

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. ni untuk 100 keping ke dah siap separuh punya amount?

    ReplyDelete
  5. Baru siap buat.tngh baking..tp sy tambah serbuk coklat utk bg warna lbih glap ltk lebih milo..tl terrrr letak sebuji telur dan sebiji putih telur.xpe biskut xde rule sngt kn.sy buat separuh adunan je.itupn dpt banyak.

    ReplyDelete