Satu lagi puding yg akan jadi peberet family Liza...sesuai jugak utk jamuan kan sbb bercorak2...Liza ambik resepi ni dr Rossitamz, puding ni mmg sedap, kalau tak caya cuba buat...hihii
RESEPI PUDING PERMATA
Bhn2: Loyang 7 inci x 7 inci
** Bahan untuk agar-agar :
Cara-cara
- ** Untuk agar-agar : Masak air, susu dan gula pasir hingga mendidih. Masukkan serbuk koko dan kacau rata. Masukkan pula serbuk agar-agar dan masak hingga mendidih.
- Tapis agar-agar ke dalam loyang dan sejukkan. Apabila telah sejuk, potong dalam bentuk dadu yang comel-comel. Ketepikan kejap.
- ** Untuk kastad : Masak air, susu dan gula hingga mendidih. Masukkan bancuhan tepung kastad dan kacau hingga sebati. Masukkan pula serbuk agar-agar dan masak hingga mendidih dan pekat.
- Tuang bancuhan kastad ke dalam loyang (bukan dalam loyang agar-agar tadi) dan masukkan pulak agar-agar yang dipotong dadu tadi. Sejukkan hingga keras.
nampak menarik. Hanim KIV yer resepi ni ........
ReplyDeletecantik ...
ReplyDeletecantek... suka warna ni... sedappppnya.. nak sikit..
ReplyDelete