Kali ni Liza buat guna resepi dr Dapur Azita, resepi asal dr Joayee@MyR tp Liza tak dapat cari link dia....Liza mintak izin share resepi kat sini pulak ye...thnx
RESEPI KUIH BAKAR PANDAN
Bhn2:
1 cawan gula
1 cawan jus pandan (atau air + pandan emulco)
2 cawan tepung gandum
2 ¼ cawan santan
2 sudu besar butter @ margerin
3 biji telur
½ sudu kecil garam
Pewarna hijau
Bijan (saya tak guna pun) - Liza letak atas kuih yg besar tu je...
Cara-cara :
-
Campurkan semua bahan dan blend sampai sebati.
-
Sapu sedikit minyak @ margerin pada loyang.
-
Panaskan loyang dalam oven. Bila minyak dah panas, masukkan adunan kuih tadi.
-
Taburkan bijan dan bakar pada suhu 180 degree @ sampai garing
Askum... sedap ni... makan sekeping tak cukup..:)
ReplyDeleteTeringin nak minum teh o ais dengan kuah bakar pandan Liza ni...
ReplyDeletesedap nie....nak cuba la nnti...
ReplyDeletekak, sy ambik resepi dulu ye...:)
nyumnyumm..suka kuih bakar pandan.. lg suka yg garing2 kat ats tuu hihii
ReplyDelete