Tuesday, January 9, 2018

Kek Pandan Lembut dan Sedap....





Resepi ni Liza amik dr rakan fb Miey Hayati , mmg lembut dan wangi dgn bau asli daun pandan..terima kasih ye 


RESEPI KEK PANDAN

Bhn2:

A:
4 biji telur
4 s/b susu pekat
3/4 cawan gula halus
1 s/b ovalette
1 s/k esen pandan / esen vanila

- pukul semua bhn A hingga gebu dan berkrim


B:

2 cawan tepung kek
1 cawan santan pandan ( 6 helai daun pandan + 1 cawan santan sederhana pekat  diblend dan tapis )
1 titik pewarna hijau epal

C:

1/2 cawan butter cair










- panaskan oven 160C
- masukkan santan pandan dan pewarna hijau dan pukul lagi
- slowkan mixer, masukkan tepung kek dan gaul rata
- masukkan pula butter cair dan sebatikan dgn cara kaup balik SAHAJA.
- tuang adunan ke dlm loyang yg telah dialas dgn baking paper dan bakar selama 50 minit atau sehingga masak 



No comments:

Post a Comment