Wednesday, July 24, 2013

Sosej Roll Bercheese...





Makanan wajib yg selalu kena buat masa bula pose ni..anak2 suka, nak2 lg kalau tambah cheese..biasa Liza akan buat bnyak dan frozenkan, bila2 nk makan, keluarkan n terus grg, tak payah nk defrost...

RESEPI SOSEJ ROLL

Bhn2:

8 keping roti tawar
8 sosej ayam @ daging
1 biji telur - dipukul sedikit
secubit garam
sedikit serbuk lada sulah
breadcrumbs (serbuk roti) - secukupnya
minyak untuk menggoreng
8 keeping cheddar cheese 

Cara cara:

- Gelek roti hingga nipis/leper
- Balut sosej dan cheese dengan roti yg leper tadi, potong 2 dan gulungkan  
- Masukan garam & serbuk lada sulah dlm telur. Celup gulungan roti td ke dalam telur
- Salut @ golek2kan roti yg dh dcelup dgn telur ke dlm breadcrumbs
- Goreng gulungan roti td ke dalam minyak yg panas hingga kuning keemasan ..




5 comments:

  1. sedap nampak buat camni.. tapi asben tak suka sebab bila goreng dia kata minyak cepat kotor sbb serbuk roti tu jatuh2.. so asben buat dia bancuh tepung gandum + serbuk roti skali.. baru salut dengan roti.. hehehe.. tapi cara camni nampak crispy.. sedap.. :) kan kan.. :) anyway.. thanks liza.. i looike too..

    ReplyDelete
  2. Salam Akak sedapnyer..seleranyer ader chees tu.. nyum2 ops.. posalah he he he

    ReplyDelete
  3. wah..akak baru buat ni semalam..tapi terlupa nak ambil gamabr..hehe memang anak2 suka roti gini..:)

    ReplyDelete
  4. Sedap ni...suka hiding time minum petang..

    ReplyDelete