Friday, January 27, 2017

Kuih Bingka Pandan....




Kuih yg selaluuuuu sgt Liza buat sbb senang n sedap...hihii







RESEPI BINGKA PANDAN
Bhn2:


  • 1 cawan tepung gandum
  • 1 cawan gula
  • 1 cawan air pandan
  • 1 cawan santan
  • 1 cawan susu cair (sejat)
  • 3 biji telur
  • Sedikit pewarna hijau
  • Sebagai hiasan- sedikit bijan jika suka

Cara-cara

Masukkan semua bahan ke dalam blender kecuali bijan
Blender hingga sebati
Sapukan loyang dengan sedikit minyak dan tuangkan bahan tadi kedalamnya.
Taburkan bijan (jika suka)
Bakar 40 minit pada suhu 180c/ hingga masak.
Untuk dapat kan permukaan yg berkerak/garing bolehlah tambah masa membakar.






Satu adunan ni dapat 3 bekas bahulu kemboja tu ye..


1 comment:

  1. tun pon selaluuuu buat bingka pandan nih.. hihi... tp xde acuan baulu tu.. nk beli jugak lah

    ReplyDelete