Assalamualaikum wbt dan selamat bercuti utk semua...bila anak2 cuti sekolah ni boleh la rileks sikit kan...kalau tak, mmg kelam kabut sehari2..
Ikan haruan ni mmg sedap masak apa pun, kali ni Liza masak lemak tambah daun kadok pulak...fuhhh, mmg wangi dan bertambah2 nasi,hihii
Jom tgk resepi kat bawah ye
RESEPI HARUAN MASAK LEMAK DAUN KADOK
Bhn2:
2 s/b cili mesin
11/2 inci kunyit hidup
1 keping asam keping
Garam, perasa
Daun kadok - potong halus
Santan secukupnya
- kunyit hidup ditumbuk lumat.
- masukkan santan, cili mesin, asam keping dan kunyit tumbuk ke dlm
periuk dan masak dgn api sederhana sambil kacau..
- bila mendidih masukkan ikan, daun kadok, garam dan perasa dan
sentiasa kacau supaya tak pecah minyak ye..
- bila ikan dah masak dan rasa dah ok, tutup api dan
sedia dihidangkan...
Kalau kakak masak daun kaduk tu sekeping-sekeping masuk Liz
ReplyDeleteSebab kakak lebih suka daun kaduk dia dari ikannya:)