Friday, September 2, 2016

Telur Separuh Masak....





Kali ni Liza nk share cara buat telur separuh masak yg menjadi...ek eleh, cara masak telur pun nak tunjuk ke...sebenarnya ada kawan2 yg Liza rasa selalu fail bab telur separuh masak ni kan..

Liza dulu pun sama, kadang terlebih masak, kdg terkurang masak la pulak,tp normal la...practice makes perfect kan
Sebenarnya tak susah mana pun, cuma kena pandai timing..tu je






Ok la. meh Liza ajar..

1. Mula2 didhkan air dlm periuk, air tu mestilah agak2 tenggelam telur yg akan kita letakkan nnt..
2. Bila dah mendidih, padamkan api.
3. Masukkan telur yg dah kita cuci dlm air panas td, tutup periuk.
4. Biarkan telur tu 6-7 mint dalam keadaan bertutup tu..
5. Keluarkan telur dan rendam dlm air sejuk kejap.
6. Dah boleh hidang dgn roti bakar..

Senang kan..Selamat Mencuba



No comments:

Post a Comment