Tuesday, July 9, 2013
Roti Gulung Popia....
Dah lama sgt rasanya tak buat roti gulung popia ni, Liza suka sbb bila gigit kat dlm tu rasa lembut roti, pastu kat luar rasa rangup dgn kulit popia...nk letak inti apa pun tak kisah, janji suka hati...ihihhii
Liza cuma letak inti sardine je kat dalam tu, sedap makan panas2 sebab rangup...krup krap krup krap je bunyi..sesuai jgk kalau nak buat kuih utk berbuka puasa nnt...
ROTI GULUNG POPIA
Bhn2:
5 keping roti - digelek nipis
5 keping kulit popia
Sdkt tpg jagung + air - jadikan gam
Inti sardine secukupnya
Minyak utk menggoreng
- ambil sekeping roti yg telah digelek nipis dan letak inti sardine diatasnya, gulung kemas..
- ambil sekeping kulit popia, letakkan roti yg telah digulung diatasnya dan gulung dgn kemas..
- ambik gam tpg dan sapu tepi kulit popia utk megelakkan terbuka masa grg nnt..
- buat sehingga habis dan panaskan minyak dan grg mcm grg popia yg biasa...
Kalau nk letak inti karipap pun boleh...
salam...
ReplyDeletekalau bole juadah buka posa nanti..nak yang hebat-hebat juga...
sedapnya roti gulung ni...
selamat berpuasa...
idea baru menggoreng roti.. tak payah nak salut breadcrumb kan..
ReplyDeletesalam ramadhan dari akak..
wslam nur..selamat berpuasa jugak buat nur n family
ReplyDeleteye la madiha, senang kan...
ReplyDeletesalam ramadhan jugak dr liza..
Selamat berpuasa buat akak sekeluarga...
ReplyDeletebest buah roti gulung gini...sedap cicah ngan sos
Salam Ramadhan K.Liza
ReplyDeleteBlh jd salah satu resepi berbuka ni. Sedapnya...
Salam Ramadhan K.Liza
ReplyDeleteBlh jd salah satu resepi berbuka ni. Sedapnya...
salam
ReplyDeleteselamat berpuasa buat kak liza sekeluarga..
Salam kak liza.. wah.. kreatif lah.. nnti tun nk try jugak lah..
ReplyDeleteselamat berpuasa kak.
Salam Ramadhan Liza, ni pun boleh buat buka puasa ni
ReplyDelete