Hari tu sengaja beli ayam bhgn paha ni, memula tu plan nak buat chicken chop, lepas tu rasa macam baru je makan..last2 jadilah ayam percik pasar malam ni, mmg dah lama teringin nk buat pun..
Liza jumpa resepi ni kat MYR, thnx sajiemas sbb anak2 mmg tak puas mkn ayam ni, suruh Liza buat lg...hihihi
RESEPI AYAM PERCIK PASAR MALAM
Bhn2:
- 500 gm bawang besar
- 50 gm halia - diblender
- 50 gm lengkuas - diblender
- 50 gm bawang putih - diblender
- 5 batang serai - diblender
- 2 cawan gula
- 3 sudu stok ayam serbuk
- 5 senduk cili mesin
- 5 senduk cili sos
- 1/2 kg santan
Salam kak liza.. wahhhh.. sedapnyer.. dh lama xmakan ayam percik. nk cari kt pasar malam pun, kt sini xde jual kot. terliur la pulak nengoknya.
ReplyDeleteSalam Liza...
ReplyDeleteMeleleh dah liur tengok ayam percik pasar malam ni....konpem laju meter makan kan...
Assalamualaikum...emmmm lama plak rasanya tak makan ayam golek/percik ni...Klu dapat panggang atas bara lagi bestttttt
ReplyDelete