Perghhhhh...terliur tak, kalau terliur g cari petai cepat, pastu buat...hihihihi
RESEPI SAMBAL BILIS PETAI
Bhn2:
200gm ikan bilis - sotong atau udang pun blh
1 @ 2 papan petai - kopek dan ambil isinya
2 biji bwg besar *
1 ulas bwg
Pth*
3 senduk cili mesin
Minyak
Garam
Gula, perasa
- panaskan minyak.
- mesin semua bwg
dan tumiskan bersama cili mesin hingga naik bau
- masukkan bilis dan
petai
- akhir sekali masukkan juga garam, gula dan perasa
- masak hingga naik
minyak
- sedia dihidang
salam kak liza...
ReplyDeletebila tengok sambal ni teringat kat nasi lemak...
perghh..mmg terliur..pekena ngan nasi lemak..phewww!! kempunan akak sehh!!
ReplyDeleteSalam Kak Liza..emmm lama betul Sue tak dapat nak BW sejak2 tenet prob ni..Sesekali dapat curi tulang kat opis..alangkah seronoknya...
ReplyDeleteKak Liza apa khabar...Sedaplah tgk sambal tu...Tapi klu ada petai mesti kena tunggu hujung minggu..klu wekday, macam segan plak nanti bila keluar dari toilet...he he he
akakkkk... terliurrrrrrr sangat. feberet suami dan saya. hehee
ReplyDeleteSalam kakak manis, selamat petang, kita baru balik :D ehehe... peliknyer kita ni kan kak, kita sukeeeeeeeeeeeeee sgt bau petai TAPIIIII kita tak makan tau petainyer kikiki...walaupun tak mkn petainyer tp mmg ter sgt sgt suke dgn baunyer kecuali bau yg kat dlm bilik air tu hihihi.... sedapnyer! lama tak buat sambal2 letak petai :D
ReplyDelete