Cucur yg jadi peberet Liza...bagi lah apa cucur pun, i likeeeee....hihihihi..buat cucur ni sama jer macam cucur bilis yg biasa tu, cuma ditambahkan kentang dadu...
RESEPI CUCUR KENTANG
Bhn2:
2 cawan tepung gandum
1 biji kentang - potong dadu
Segenggam ikan bilis - tumbuk kasar
3 ulas bwang merah - tumbuk kasar
Air secukupnya
Sdkt garam
Minyak - utk menggoreng
- gaul tepung bersama bhn2 tumbuk, garam dan ubi kentang.
- masukkan air sdkt demi sedikit dan gaul sebati..agak2 la yea
- panaskn minyak dan ambil sejemput adunan dan grg hingga masak.
- sedia dihidang panas2 dgn sos cili.....perggghhhhh
Salam kak liza!! kita dtg bwk sos cili ni kak nak tumpang makan cucur kentang, kita suke sgt makan cucur kentang ni ada ikan bilis byk2 pun sedap :D lama dah tak buat cucur mcm ni, fev hb kita tp dia ni pelik ikit sbb dia cicah dgn kicap jepun, klu kita ngan sos cili ehehe..
ReplyDeletewslam...jemput masuk ika...jemput mkn jemput2...hahahaaha
ReplyDeletesiap bawak cili sos dr bangkok lg yea....