Assalamualaikum dan salam dihujung minggu semua...
Jom kita layan menu ayam gajus yg memang best ni...Liza amik dr MyR, pemilik asal resepi ni katanya Cranko...thnx pada kalian berdua ...Liza share resepi kat sini pulak yer....
RESEPI KUNG PAO CHICKEN aka AYAM GAJUS
Bhn2:
Bhn A:
- Utk bahan A tadi - isi ayam disalutkan sedikit garam dan tepung jagung - kemudian goreng dan toskan
- Panaskan sedikit minyak dlm kuali.
- Goreng lada kering hingga garing dak ketepikan
- Tumis halia dan bawang putih hingga garing dan masukkan bawang besar
- Masukkan lada bangala, isi ayam dan sos tiram dan cili sos dan sedikit air.
- Biarkan kering masukkan kacang gajus, kacau dan matikan api.
nyum, mesti sedap ni kan
ReplyDeletedtg nk berkung fu ni.. biji gajus tu akk tak leh mkn byk2.. fenin pale.. hihihi.. klau ayam sereben ok jer..
ReplyDeletemmg sedap pun tina...anak2 akk mmg suka ngan lauk ni...
ReplyDeletekalau liza pulak, biji gajus tu yg liza korek cari...siap berebut ngan anak lg....hihihihhii
ReplyDeleteSALAM lIZA...LAMA AKAK TAK MAKAN NI...NAK BUAT DAH BERAPA KALI BELI GAJUS HABIS HITU AJE..K..K..KALI INI MESTI NAK BUAT TERLIUQ TENGUK
ReplyDelete